Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
20.juni 2023

Norsk Kylling finalist til internasjonal bærekraftpris

Under Sustainable Foods Summit i Amsterdam 15. juni, ble prisen Sustainable Leadership Award utdelt til en aktør som leder an i utviklingen mot en bærekraftig matindustri.

Av 100 nominerte fordelt på fem priskategorier, var Norsk Kylling eneste finalist fra Skandinavia.

Finalister:

  • Norsk Kylling
  • Ecotone (Frankrike) - Vinner
  • Mijenta (USA)
  • Minerva Foods (Brasil)
  • Nature Bio Foods (India)

Sustainable Foods Summit

Under den 14. europeiske utgaven av Sustainable Foods Summit, diskuterte sentrale aktører i matindustrien de største bærekraftsrelaterte problemstillingene bransjen står overfor. Viktige tema var naturpositiv produksjon, regenerativt jordbruk, miljøvennlig emballasje, biologisk mangfold og avkarbonisering.

Fra Norsk Kylling deltok prosjektleder Gisle Bakken og prosjektkoordinator Astrid Heggem. Begge jobber i avdeling bærekraftig innovasjon.

Fakta om Sustainable Food Awards

  • Arrangeres av forsknings- og rådgivingsfirmaet Ecovia Intelligence.
  • Fem priskategorier: New Sustainable Product, Sustainable Ingredient, Sustainable Packaging, Sustainability Pioneer, Sustainability Leadership.
  • Første priskåring var i 2009.
  • Dette er første gang Norsk Kylling er nominert.