Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Vår historie - våre spor

Vår visjon er å skape verdens beste næringsmiddelverdikjede. For å få til dette er vi opptatt av å jobbe ansvarlig, og sette spor gjennom vårt arbeid med dyrevelferd, kvalitet, bærekraft og miljø.  

2021

Høsten 2021 åpner vi vårt nye klimanøytrale slakteri og videreforedlingsanlegg på Orkanger. Anlegget har ledende løsninger for dyrevelferd, effektivitet og miljø.

2021 er også året Norsk Kylling, etter ca 2,5 år fra lansering av Hubbard, klarer å ha bedre lønnsomhet enn man tidligere hadde med Ross – godt før planlagt tidspunkt for når man skulle nå dette.

Norsk Kylling har etablert et helt nytt slakteri og foredlingsanlegg på Orkanger.
Norsk Kylling har etablert et helt nytt slakteri og foredlingsanlegg på Orkanger.
2020

Norsk Kylling anerkjennes internasjonalt med sitt arbeid for høy dyrevelferd og blir tildelt prisen Good Chicken Award fra den anerkjente organisasjonen Compassion in world farming. Norsk Kylling og REMA 1000 signerer European Chicken Commitment (ECC) og skal i løpet av 2021 bli første dagligvarekjede i verden med 100% ECC-sertifisert kylling.

ECC er en forpliktelse utarbeidet av 31 europeiske dyrevernorganisasjoner som skal sikre god dyrevelferd.

Norsk Kylling mottok i 2020 Good Chicken Award for vårt arbeid for høy dyrevelferd.
Norsk Kylling mottok i 2020 Good Chicken Award for vårt arbeid for høy dyrevelferd.
2019

Det store forbedringsåret 2019 brukte vi på å bli kjent med produksjon av Hubbard i alle ledd. Byttet medførte i tillegg at Hugaas Rugeri nå hadde eget importrugeri for foreldredyr – tidligere ble foreldredyr kjøpt direkte fra Samvirket og prisgitt deres kvalitet. Norsk Kylling markerer også oppstart bygging av ny fabrikk i juni 2019.

Illustrasjonsbilde av Norsk Kylling sitt nye slakteri og videreforedlingsanlegg på Orkanger.
Illustrasjonsbilde av Norsk Kylling sitt nye slakteri og videreforedlingsanlegg på Orkanger.
2018

2018 ble det store kyllingåret hvor vi for fullt tok steget over til en ny fugl. Hubbard ble lansert i februar, og i november samme år hadde hele Norsk Kylling, alle våre bønder, faset ut driften med om lag 13 millioner Ross-kyllinger med like mange Hubbardkyllinger. Uten at prisene gikk opp for forbruker eller ned for bonden.

Norsk Kylling er opptatt av å produserer varer på en ansvarlig måte og god dyrevelferd er avgjørende for å få til dette. Vår nye rase, Hubbard, vokser saktere og lever lengre.
Norsk Kylling er opptatt av å produserer varer på en ansvarlig måte og god dyrevelferd er avgjørende for å få til dette. Vår nye rase, Hubbard, vokser saktere og lever lengre.
2017

I kjølvannet av nye visjoner og mål for bedriften begynner vi jobben med å lete etter en kylling som har bedre helse. Vi ser på ulike kyllingraser som er mer robust, mindre sykdomsutsatt og mer bærekraftig. I 2017 tok vi det første steget med ny kyllingrase. Vi ble kjent med Hubbard-kyllingen.

Resultatene fra de første testene med Hubbard var så gode at vi bestemte oss for å gå over til å bruke Hubbard i 100% av produksjonen. Vi hadde funnet en saktevoksende, robust og aktiv kylling som passet bedre med våre visjoner om å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede. Samtidig etablerte vi også et foreldredyrrugeri på Berkåk.

2017 var også året da styret og eier tok beslutningen om å bygge en splitter nytt slakteri og videreforedlingsanlegg – fremst i verden i sitt slag. Prosjekt Føniks var født.

Fagsjef dyrevelferd hos Norsk Kylling, Merete Forseth, mottar Ansvarsprisen 2017 av kommunikasjonsdirektør i REMA 1000, Mette Fossum, på grunn av sitt foregangsarbeid med Hubbard.
Fagsjef dyrevelferd hos Norsk Kylling, Merete Forseth, mottar Ansvarsprisen 2017 av kommunikasjonsdirektør i REMA 1000, Mette Fossum, på grunn av sitt foregangsarbeid med Hubbard.
2016

Sammen med REMA 1000 lanserer vi vår nye visjon i 2016. Vi skal rett og slett skape verdens beste næringsmiddelverdikjede. Og vi følger opp en ambisiøs visjon med konkrete, strategiske prosjekter innenfor dyrevelferd, industrisatsing og på markedssiden.

Styreleder Ole Robert Reitan og administrerende direktør Kjell Stokbakken.
Styreleder Ole Robert Reitan og administrerende direktør Kjell Stokbakken.
2015

Som en direkte konsekvens blir 2015 året der vi tar kontroll over hele verdikjeden. For å snu de negative resultatene kjøper vi opp Hugaas Rugeri. Norsk Kylling-familien blir enda større. I vår historiebok står også 2015 som året da vi greide å snu en negativ utvikling til positive resultat, men vi vil videre og vi vil mer.

Hugaas Rugeri leverer slaktekylling til Norsk Kylling sine produsenter.
Hugaas Rugeri leverer slaktekylling til Norsk Kylling sine produsenter.
2012

Så viktig blir den lille fabrikken på Støren, som etter drøye 20 års drift har vokst seg ganske stor, at REMA 1000 bestemmer seg for å kjøpe opp Norsk Kylling AS i 2012. I årene som følger opplever fabrikken både driftsutfordringer og pengetap. Det er rett og slett for mye kylling som kommer inn og for lite som selges ut. Fryselageret vokser.

2011

REMA 1000 ser stort potensial i Norsk Kylling og kjøper hele 84% av bedriften fra Cardinal Foods.

Foto av Norsk Kylling sitt slakteri og videreforedlingsanlegg på Støren.
Foto av Norsk Kylling sitt slakteri og videreforedlingsanlegg på Støren.
1994

Kyllingfabrikken på Støren ekspanderte, og dette førte også til at en annen trøndersk gründerbedrift kom inn på kundesiden: båndet mellom REMA 1000 og Norsk Kylling knyttes.

1991

Historien vår starter i 1991 da Norsk Kylling ble etablert av en gründer på Støren i Sør-Trøndelag. Stedet, som fra før av forbindes med wienerbrød og Bør Børson, blir etter hvert til selve «kyllingbygda» i Midt-Norge.