Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Norsk Kylling produserer kun etter ECC-standard

Dagens forbrukere er i økende grad engasjerte i hvor maten man kjøper kommer fra, og hvordan den produseres. For Norsk Kylling er god dyrevelferd, sammen med ansvarlig og bærekraftig drift, vår høyeste prioritet. I løpet av 2022 er all kylling i Norsk Kylling sin verdikjede produsert kun i henhold til dyrevelferdskrav i European Chicken Commitment (ECC). 

Norsk Kylling produserer kun etter ECC-standard

Sammen med REMA 1000 har vi derfor, i tillegg til eksisterende krav for dyrevelferd gjennom både offentlige krav og bransjekrav, forpliktet oss til den internasjonale standarden European Chicken Commitment (ECC) som fremmer dyrevelferden gjennom konkrete målbare tiltak.

Standard utarbeidet av ledende dyrevernorganisasjoner

European Chicken Commitment (ECC) er en standard utarbeidet av 26 av verdens ledende dyrevernsorganisasjoner, blant annet Anima og Compassion in World Farming (CiWF). Nå støttes denne standarden av 36 dyrevernsorganisasjoner verden over.

Noen av kravene for å bli ECC-produsent er:

Norsk Kylling har tatt flere grep for å sikre bedre dyrevelferd, blant annet skiftet vi til en mer saktevoksende kyllingrase i 2018. Vi forpliktet oss til ECC-standarden i 2020, og vil innfri alle krav for all vår produksjon i løpet av våren 2022.

Vi setter en ny standard for vår bransje

Med dette blir vi verdens første ECC-sertifiserte industrielle produsent i stor skala og REMA 1000 blir første dagligvarekjede i verden som kun selger kylling produsert i henhold til ECC- krav – vi setter med dette en ny standard for vår bransje.

Store, multinasjonale aktører som KFC, Marks&Spencer, Unilever, Nestlé og Danone har også forpliktet seg, og i Europa er det nå om lag 270 aktører som har forpliktet seg til denne standarden.

I tett samarbeid med våre 136 midtnorske bønder som leverer kylling til oss, sikrer vi bærekraftig og ansvarlig produksjon av kylling, som gir våre kunder sunn og trygg mat av høyeste kvalitet til laveste pris.