Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
25.juni 2021

Vi har signert European Chicken Commitment

Vi har signert European Chicken Commitment

European Chicken Commitment er en standard hos europeiske dyrevernorganisasjoner med minstekrav som bidrar til at kyllingen har det godt. Vi i Norsk Kylling har forpliktet oss til å nå alle krav – for bedre dyrevelferd, lavere tetthet og miljøberikelser – innen 2022.

Her kan du lese mer om kravene og hvilke organisasjoner som har utarbeidet European Chicken Commitment.

ECC er en standard hos europeiske dyrevernorganisasjoner med minstekrav som bidrar til at kyllingen har det godt. Vi i Norsk Kylling har forpliktet oss til å nå alle krav – for bedre dyrevelferd, lavere tetthet og miljøberikelser – innen 2022.

En friskere og mer aktiv kylling

For å kunne gi norske forbrukere en hverdagskylling av god kvalitet, god dyrevelferd og til en lav pris, valgte Norsk Kylling og REMA 1000 å bytte til en rase som vokser saktere, beveger seg mer og generelt er friskere. Valget falt på rasen Hubbard, en medium saktevoksende kylling.

Kyllingene lever lenger og vokser saktere, og er dermed bedre egnet for et aktivt og friskt liv. Bedre plass og tilgang på miljøberikelser ble samtidig innført. Utskiftning av rase ble gjennomført i samarbeid med Dyrevernalliansen.

Om Norsk Kylling
Norsk Kylling AS ble grunnlagt i 1991 og er eid av REMA 1000. Sammen med våre rundt 140 dedikerte kyllingbønder har vi fokus på en bærekraftig kyllingproduksjon. Siden 2016 har vi jobbet målrettet for å sikre den beste dyrevelferden for sine kyllinger.

Vi har byttet til den friskere og mer aktive kyllingrasen Hubbard, bygget et unikt fagmiljø, utviklet egen Kyllingskole for økt kompetanse gjennom verdikjeden, samt definerte retningslinjer for produksjonen i fjøs. I 2021 åpner Norsk Kylling nytt foredlingsanlegg på Orkanger med verdensledende løsninger innen dyrevelferd, miljø og teknologi.