Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
25.juni 2021

Slik kutter vi soya i kyllingfôret

Slik kutter vi soya i kyllingfôret

Norsk Kylling får sammen med Algæ, Norgesfôr og NIBIO 11 millioner kroner i støtte fra Norges Forskningsråd til et innovasjonsprosjekt for å produsere mikroalgebiomasse til bruk i kyllingfôr. Dette vil redusere behovet for soya i fôret.

Norsk Kylling målsetter at fôret til våre kyllinger skal være 100 % soyafritt innen 2030.

Vi har derfor igangsatt flere prosjekter sammen med ulike samarbeidspartnere der vi jobber med mer bærekraftige og lokale råvarer som skal erstatte soya.

Innovasjonsprosjektet med mikroalger fikk i desember 2020 godkjent støtte fra Norges Forskningsråd, med oppstart tidligst 1.april 2021.

Mikroalger vil kunne bidra med viktige næringsstoffer som kyllingen trenger, og være en god kilde til protein. Målsetningen er å bruke mikroalgebasert protein som erstatning for importert soya.