Mandag - Fredag : 07:30 - 15:00

Vi lanserer Hubbard!

Norsk Kylling og REMA 1000 ønsker å løfte dyrevelferden i Norge – innfører ny kyllingrase i REMA 1000- butikker

Den nye kyllingrasen Hubbard kjennetegnes av at den er frisk, aktiv og livlig. Den lever 30 prosent lenger og vokser 20 prosent saktere enn den kyllingen som er vanligst å produsere i Norge, noe som bidrar til at den er frisk og sterk og har en god helse.

Hubbard er nå å få kjøpt i alle REMA 1000 butikker over hele landet. Det er Norsk Kylling som har innført rasen, og som med dette tiltaket gjør 30 prosent av norsk kyllingproduksjon mer dyrevennlig.

Overlegen på alle velferdsindikatorer

Hubbard-kyllingen vokser opp hos 150 bønder i Trøndelag og Norsk Kylling kan utfra omfattende testing gjennom 15 måneder fastslå at dyrevelferden er betydelig forbedret som følge av bytte til ny rase.

Hubbard-kyllingen er overlegen på alle våre velferdsindikatorer. Den vokser saktere og beveger seg betydelig mer enn kyllingen vi har produsert tidligere. Den er rett og slett friskere og har en bedre helse. Det er ingen tvil om at dette er en kylling som lever et godt liv og trives i fjøset hos våre dyktige bønder, sier Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling.

Mer miljøberikelser i fjøset

Den aktive Hubbard-kyllingen har i større grad behov for miljøberikelser enn kyllingen som er vanlig i Norge.

-Hubbard er en aktiv og frisk kylling og trenger i stor grad stimuli som innbyr til lek og aktivitet. Derfor får Hubbard-bønder klatrestativ, høyballer, strøbad og hakkeblokker til kyllingene sine, sier Stokbakken.

Norsk Kylling produserer merkevaren Solvinge eksklusivt for REMA 1000. Innen utgangen av 2018 vil alle kyllingprodukter under navnet Solvinge være Hubbard-kylling.

Fakta om Hubbard
- Hubbard har sin opprinnelse i Frankrike og er kategorisert som en medium saktevoksende kyllingrase

- Kjennetegnes av at den er frisk, aktiv og livlig og har en god helse.

- Lever 30 prosent lenger og vokser 20 prosent saktere enn kyllingen som er vanlig å produsere i Norge

- Hubbard-kyllingen som lanseres i Norge under merkevaren Solvinge er produsert av Norsk Kylling og 150 bønder i Trøndelag

Tags: ,