Mandag - Fredag : 07:30 - 15:00

Norsk Kylling vinner internasjonal dyrevelferdspris

Norsk Kylling har som mål å skape verdens beste verdikjede for matproduksjon, hvor god dyrevelferd for kyllingene er avgjørende.

Nå belønnes vårt og REMA 1000 sitt arbeid med dyrevelferd, internasjonalt, og i år hedres vi med Good Chicken Award!

I 2018 byttet Norsk Kylling til den mer saktevoksende kyllingrasen Hubbard.

Rasebyttet ble omtalt som en revolusjon for norsk dyrevelferd av Dyrevernalliansen.

Målet var å kunne tilby norske forbrukere den samme kyllingen de alltid har kjøpt til samme kvalitet og lave pris, men med bedre dyrevelferd.

For dette arbeidet mottar dermed REMA 1000 Norge og Norsk Kylling den internasjonale dyrevelferdsprisen Good Chicken Award.

– REMA 1000 skal gjøre det enkelt å ta gode valg og vår ambisjon er å være best i klassen innen dyrevelferd. Vi er veldig stolte av å få anerkjennelsen Good Chicken Award og kan nå som eneste dagligvarekjede i Norge tilby kundene våre et unikt sortiment med kyllingprodukter som har mottatt dyrevelferdspris. 

At vi som lavprisaktør kan tilby kundene bedre dyrevelferd til en lav pris er et viktig tiltak som monner, sier Kaia Andresen, sjef for miljø og samfunnsansvar i REMA 1000.

 

Norsk Kylling har som mål å skape verdens beste verdikjede for matproduksjon, hvor god dyrevelferd for kyllingene er avgjørende. Det var en forutsetning å bytte til en mer saktevoksende kyllingrase, samt etablere et solid kompetansemiljø på dyrevelferd i bedriften som jobber tett og godt sammen med våre dyktige og dedikerte bønder. Vi er derfor utrolig stolt og takknemlig over å vinne Good Chicken Award! For oss representerer dette en viktig anerkjennelse av vårt arbeid og er et bevis på at det lønner seg å satse på dyrevelferd gjennom hardt og målrettet arbeid, sier Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling.

Good Chicken Award deles ut av Compassion in World Farming, verdens ledende interesseorganisasjon innen dyrevelferd i landbruk, og prisen gis for arbeidet med å bedre dyrevelferden i kyllingproduksjonen, blant annet ved å bytte til en mer saktevoksende kylling.


Tags: , , , ,