Mandag - Fredag : 07:30 - 15:00

Bygger ny superfabrikk med utstyr fra hele Europa

Norsk Kylling skal bygge fremtidens industribedrift i Orkanger. Fabrikken vil være banebrytende innen energibruk og bærekraft, og vil utgjøre starten i etableringen av en næringsmiddelklynge i området.

Nå har Norsk Kylling signert kontrakter for kjøp av prosessutstyr til selskapets nye fabrikk på Orkanger.

Norske entreprenører på byggsiden

I midten av september ble det klart at den trønderske entreprenøren HENT sammen med Bravida skal stå for byggingen av selve fabrikken. Med kontraktene på prosessutstyr signert er Norsk Kylling nå ytterligere ett skritt nærmere å realisere den nye fabrikken i Orkdal.
Maskiner og utstyr skal leveres gjennom 2020 frem mot planlagt oppstart av fabrikken i 2021.

Bærekraft, ansvar og kvalitet

Norsk Kylling har gjennomgått en stor transformasjon siden REMA 1000 kjøpte virksomheten i 2012. De siste årene har virksomheten blitt langt mer bærekraftig, lønnsom og leverer produkter av topp kvalitet til REMA-kunder over hele Norge. Dyrevelferd har fått høyeste prioritet ved å konvertere til kyllingrasen Hubbard, fokus på kompetanse og investeringer i drift og teknologi for høy dyrevelferd.

Topp moderne utstyr med høy automatiseringsgrad sikrer at vi også i fremtiden kan tilby kundene produkter av høy kvalitet, til lav pris, produsert på en ansvarlig måte. Vi har prioritert dyrevelferd ved valg av teknologi for transport og mottak av kyllinger, sier administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, som gleder seg til det første spadetaket tas første halvår 2019.

Verdensledende på prosessering av fjørfe

Norsk Kylling har hentet inspirasjon til løsninger i sin nye fabrikk fra produksjonsanlegg over hele verden.
Norske Dynatec er valgt som leverandør for løsning av pakking og kartonering. For øvrig er det inngått kontrakter med JBT, Meyn, Marel og Cabinplant som alle er spesialister og verdensledende innenfor sine områder rundt prosessering av fjørfe.


Tags: , , , , , , , , , ,