Mandag - Fredag : 07:30 - 15:00

Norsk Kylling har kåret Årets Produsenter 2018

Lørdag 9.februar ble de beste av de beste produsentene i Norsk Kylling sin verdikjede gjennom 2018 kåret i en stor prisutdeling!  

Prisen som Årets Produsent gis til bønder som har utmerket seg ekstra i året som har gått. Solide rutiner, gode produksjonsresultater med topp dyrevelferd og et pågangsmot som gjør oppfølgingsarbeid enkelt og inspirerende er felles for alle årets vinnere.

I Norsk Kylling sin verdikjede er det mange produsenter som oppfyller disse kriteriene og juryen hadde en vanskelig jobb med å finne de rette kandidatene i de tre kategoriene Årets Oppal-produsent, Rugeegg-produsent og Slaktekylling-produsent.

Administrerende direktør Kjell Stokbakken i Norsk Kylling er stolt og glad over det gode arbeidet som legges ned i verdikjeden.

  • – Våre kvalitets- og dyrevelferdsparameter har aldri vært bedre, og bøndene er grunnpilarene i vår verdikjede. De fortjener stor honnør for fantastisk innsats og engasjement som gir oss de aller beste resultater i form av kyllingprodukter av ypperste kvalitet hver eneste dag.  Jeg er utrolig stolt av arbeidet som gjøres, og det er derfor svært gledelig å få lov til å gi litt ekstra heder og ære til Årets Produsenter, sier Stokbakken.
Årets Oppal-produsent 2018
Sondre Rikstad fra Meldal
Oppalprodusentene skal bygge perfekte produksjonsdyr i løpet av en periode på 18 uker. Dette er presisjonsarbeid der vektutvikling og stell har stor betydning for dyrenes potensial når de leveres til rugeeggprodusent. En god oppaler bruker sitt dyreblikk i det daglige for stadig å sortere frem de beste dyrene.
Årets Rugeegg-produsent 2018
Ann-Elin Kjeldseth fra Beitstad
Å drive med rugeeggproduksjon er den mest tidkrevende produksjonen i Norsk Kylling, og det ligger mange timers arbeid bak de befruktede eggene som kommer inn til Hugaas Rugeri. Rugeeggprodusenten må raskt lage seg et bilde av flokken, og ha stor kunnskap om management for å styre flokken til god og jevn produksjon. I tillegg til dette må rugeeggprodusenten ha stor kunnskap om eggsortering og håndtering.
Årets Slaktekylling-produsent 2018
Trond Vårum fra Stadsbygd
Det ligger et møysommelig arbeid bak utvelgelsen av denne prisen, med mange gode kandidater blant de 125 produsentene. Det vektlegges blant annet gode produksjonsresultater og at produsent er pliktoppfyllende med hensyn til alle krav for dyrevelferd og kvalitet, og at myndighetenes krav og retningslinjer følges til punkt og prikke.

Tags: , , , ,