Mandag - Fredag : 07:30 - 15:00

Norsk Kylling AS ble kåret til Årets Snuoperasjon 2017

Med bakgrunn i store miljøforbedringer og innsats for å bidra til en grønn fremtid for lokal næringsmiddelproduksjon fikk Norsk Kylling tildelt prisen for Årets Snuoperasjon 2017 av en jury i Stiftelsen Miljøfyrtårn.


– Det er mildt sagt imponerende å se hvordan Norsk Kylling har tatt tak i sine miljøutfordringer, fått kontroll over egen drift og klart å snu en negativ trend. De har vist et tydelig og brennende ønske om å forbedre seg, både fra ledelse og ansatte, og at det lønner seg å ta miljøansvar, tenke nytt og være fremtidsrettet. Jeg håper dette får flere innen norsk industri til å se nytten av å ta tak i sine miljøproblemer, sier daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg.

– Norsk Kylling er opptatt av å være en ansvarlig næringsmiddelprodusent som tar hensynet til miljø på alvor. Å bli sertifisert som Miljøfyrtårn har bidratt til at vi har økt vår bevissthet og fokus på miljø enda mer, samtidig er vi utrolig stolt over å bli tildelt prisen for Årets Snuoperasjon, sier Kjell Stokbakken.

Et eksempel til etterfølgelse

Sammen med 290 ansatte og rundt 150 lokale bønder produserer Norsk Kylling hvitt kjøtt til forbrukere i hele Norge. Med en fortid med betydelige miljøutfordringer, kritikk og avvik fra tilsynsmyndigheter, får Norsk Kylling i dag utelukkende gode tilbakemeldinger, og ingen avvik. Miljøfyrtårn-sertifisør, Ada Myhren, mener virksomheten er et eksempel til etterfølgelse:

– Det er sjeldent å se en så godt forberedt virksomhet til sertifisering, der ingen avvik ble funnet!

Skal bli enda bedre!

Ved å bli Miljøfyrtårn-sertifisert opplever Norsk Kylling at de har fått de nødvendige verktøyene og hjelpen de trenger for å bli enda flinkere.

– For oss er det en stor milepæl at vi har kommet såpass langt at vi har blitt sertifisert. Det er for øvrig viktig å påpeke at sertifiseringen ikke var målet, men et steg i prosessen med å bli enda bedre! Vi har fortsatt en vei å gå, og har stort potensial til mange forbedringer som vi vil jobbe med framover, sier Marit Heggelund Jensen, HMS leder i Norsk Kylling AS.

Neste steg i den grønne satsingen er å bygge et topp moderne produksjonsanlegg med energiløsninger i verdensklasse

– Vi ønsker å bygge verdens mest energismarte produksjonsanlegg i Orkdal. Fabrikken skal gi et solid fundament i Midt-Norge for fremtidig næringsmiddelproduksjon basert på lokalprodusert kylling. Med innovative løsninger for lagring og styring av energi vil vi kunne redusere CO2-utslippet betydelig, og vi målsetter et svært lavt klimafotavtrykk sammenlignet med bransjestandard, sier administrerende direktør ved Norsk Kylling, Kjell Stokbakken.

Klima- og miljørapporten for Norsk Kylling tilgjengeliggjøres ved forespørsel.


Tags: ,